• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 19 °C
  • İzmir 17 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Adliye binasının önüne ek bina izni meclisten geçti

Okunma Sayısı: 6964
Adliye binasının önüne ek bina izni meclisten geçti
Akhisar Belediyesi 2017 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantısının beşinci gündem maddesindeki Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının isteği meclis üyelerini ikiye böldü.

Adliye binasının önüne ek bina izni meclisten geçti
Akhisar Haber Ajansı – AHA

Akhisar Belediyesi 2017 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantısının beşinci gündem maddesindeki Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının isteği meclis üyelerini ikiye böldü. Konu hakkında ilk olarak Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı resmi bir yazı ile Akhisar Belediyesine mevcut binanın artık yetmediğini dile getirerek adliye binası önündeki, ticari alan olarak kayıtlı olan arasının Adalet Bakanlığına devrini istedi.

Ücreti karşılığında ancak devrin söz konusu olabileceğini belirten Akhisar Belediye Başkanlığı konuyu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe, İmar, Kanun Nizam, Çevre ve Sağlık ile İmar Komisyonlarına havale etti. Bu komisyonlarda bazı komisyon üyeleri kabul ederken bazı üyeler kabul etmedi bazı üyeler ise çekimser davrandı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının oto park ve ek bina için Adalet Bakanlığı aracılığı ile talep ettiği ticari alan ancak ağaçlar dikilerek yeşillendirilen alanın, AK Parti’nin 14, MHP’nin de 4 destek oyu ile meclisten tahsis kararı çıktı. Arsanın Cumhuriyet Başsavcılığına tahsisine, CHP Meclis üyelerinin tamamı ile MHP Meclis Üyesi Fatma Kocabıyıkoğlu ret oyu verdi.

Arsanın tahsisinde belediyenin ihtiyaçları belirterek talebi getirmediğini, sadece arsanın tahsisi ile gelinmesi dolaysıyla “Yeşil alandır, değeri yüksek ticari merkeze açık arsa olması sebebiyle komisyonda ret oyu kullandık’’ diyen MHP’li üyeler, şimdi Belediye Başkanın açıklamasıyla ve ihtiyaç olması dolayısıyla görüşlerinin değiştiği için tahsisi yönünde oy kullandıklarını savundular.  

CHP’li üyelerin komisyonda kalarak konunun daha tartışılarak olgunlaşması yönünde talep bulunarak, bu yönde meclisten karar çıkmasını istediler. CHP’li üye Hikmet Çağan, “Burası yeşil alan etraftaki evlerde bulunan çocuklar burada top oynuyor, içinde yetişmiş ağaçlar var ve yeşil alan olarak kalsın, çocuklar top oynasın yada referandum yapalım halka soralım. Niye acele ediyorsunuz. Biran önce vermek istiyorsunuz. O zaman verin gitsin’’ eleştirilerini getirdi.

İmar Komisyon Başkanı CHP’li Aydın Coşkun, komisyondan ret olarak çıktı. Şimdi niye verilmesi yönünde oyları artırıp, oldu bittiye getirmeye çalışıyorsunuz. Çoğunluk buldunuz. Komisyonun verilmemesi yönünde arsalar var onları da hazır çoğunluğu bulmuşken verin gitsin. Arsanın Adalet Bakanlığı’na verilmemesi yönünde komisyonlarda bulunan bir üye hariç üç grubun üyeleri de ret oyu kullandı. Yani bu üyeler komisyon toplantısına hazırlıksız geldiler de mi ret oyu kullandılar. Burada belirttiğiniz ihtiyaçlardan dolayı tahsisi istendiğini komisyonda belirtmediniz. Burada ifade ediyorsunuz. Mecliste karar verilecekse o zaman komisyonlara ne gerek var..’’ çıkışını yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Zafer Aşkın da, arsanın tahsisi konusunda ticari olarak zarar edileceği gerekçeyle ret kararı çıktı. Ayrıca buralarda yeşil alan var. Bu arsa ticari alandır. Yeşil alan değildir. Burası Adliye binası önü olduğu için yeşillendirilip ağaçlar dikilmiştir. Komisyonda çekimser kalanlarda oldu. Ret oyu verenlerde.. Adliye binasında ihtiyaç doğmuştur. Bina içine alınacaklarda var. Binadan çıkartılacaklarda var.. PTT ve banka şubesi içinde ileride ihtiyaç doğarsa... Buradan icra müdürlüğü çıkmak durumundadır. Yer darlığı var. Ayrıca arsanın tahsisi bedelsiz değildir.

CHP Grup Başkanvekili Ali Sevgi, komisyondan geldiği şekliyle oylayalım.. Bu ihtiyaçlar var ise 10 yıl önce bu bina yapılırken niye düşünülmemiş. Bu ihtiyaçlara da ileride bina cevap vermeyecektir. O zaman yeni bir bina daha yapsınlar. Yeşil alanı koruyalım...

MHP’den Fatma Kocabıyıkoğlu: “Komisyon kararında ret oyu var. Mevcut bina 10 yıllık. Bu bina yapılırken bu ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak neden programlanmamıştır. Yeni bir bina yapmaları daha doğru olur. Arsayı tahsis etmeyelim…’’ dedi.    

Söz alan CHP Grup Üyesi Lütfi Akdağ: “Komisyonda çekimser kalanlar var, her gruptan ret oyu kullananlar var. Belli ki, konu tam olgunlaşmadan gelmiş. Komisyonda kalsın. Tam olgunlaşıp yeniden meclise gelsin.  Zaman kaybı çok mu önemlidir. Niye acele ediyorsunuz? Biran önce tahsisi vermeye çalışıyorsunuz. Konu biraz daha tartışılsın, sizin dedikleriniz ile biraz daha konu olgunlaşıp öyle meclise gelsin…” dedi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı; “Buranın daha önceki yıllarda Ceza Evinin taşınması ile buradaki arsanın belediye verilmesi karşılığında Adliye Binası önündeki arsanın tahsis edilmesi karar oldu. Şimdi bu arsa üzerine otopark ve ek bina yapılması için, bedeli ödemelerinin söz konusu olmadığını bedelsiz olarak tahsis edilmesi talebi oldu. Ancak bu arsa ticari alandır. Yeşil alan değildir. Burada ihtiyaç söz konusudur. Vatandaş eziyet çekmesin. Dağınık yerlerde bulunan birimlere giderek zamanını kaybetmemesi için buraya ek bina yapılması olumlu bir durumdur. Komisyonun kararını oylamadan önce tekrar benim bu konuşmalarımın üzerine odaklanılarak oylamayı geçirelim, ben istiyorum ki, oy birliği ile geçsin yoksa oylar geçerim. Hızlı, Grupların düşünmek için istediği 5 dakika arayı verdi. Dışarı çıkan üyeler durumu değerlendirme yerine, ihtiyaçlarını görerek meclise geri döndüler. Dönüşte Başkan Hızlı tahsisin yapılması ve komisyondan gelen şekliyle ret kararı olarak oylayacağını belirtti ve önce tahsis edilmesi yönünde oylamayı yaptı. AKP’nin 14, MHP’nin 4 oyu tahsisi edilmesinden yana oldu. CHP’nin 9 üyesi ise ret oyu kullandı. Karar oy çokluğu ile Adliye Binası önündeki arsanın Adalet Bakanlığı’na bedelsiz tahsisi yönünde oy çokluğu ile karar çıktı. Başkan Hızlı, arsanın değeri belirlenerek tahsisin yapılacağını söyledi.

(BG)

  • Yorumlar 5
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.