• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Manisa 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Adli Yargı Yılı Törenle Başladı

Okunma Sayısı: 4887
Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Yeni Adli Yargı yılı açılışı Akhisar Adliye Sarayının zemin katında yapılan törenle başladı.

Adli Yargı Yılı Törenle Başladı
Akhisar Haber Ajansı-AHA

Yeni Adli Yargı yılı açılışı Akhisar Adliye Sarayının zemin katında yapılan törenle başladı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı ve Manisa Baro Yönetim Kurulu üyesi Av. Ümit Arışlıer, Adliye Sarayının Zemin katında bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla tören başladı. 

Yeni Adli Yargı yılı açılış törenine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Adalet Komisyon Başkanı Aytaç Ballı, Manisa Baro Yönetim Kurulu üyesi Av. Ümit Arışlıer, Hakim, Savcı, Avukatlar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutan vekili Jan. Üsteğmen Erol Sakman ve Daire Müdürleri katıldı.

Bir dakikalık Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan adli yardı yılı açılış töreninde konuşan Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı;" Yeni bir adli yıla daha başlamanın heyecanı içindeyiz. Bu heyecanı yaşayan yargı camiasının ortak hedefi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve vatandaşlarımıza adalet hizmetinin en iyi şekilde sunulmasıdır. Devletin 3 temel erkinden biri olan yargının işleyişi ve temsili konularında atılan her olumlu adımın, hukuk devleti ve demokrasi kültürümüz adına bir ilerleme ve kazanım sayılacağı muhakkaktır. Son yıllarda yargısal faaliyetlerle ilgili temel kanunlarda yapılan değişiklikler genel anlamda olumlu etki  doğurmuş ve hukuk sistemimizin çağın gereklerine uygun hale gelmesine katkı sağlamıştır. Ancak özellikle ceza mevzuatında köklü değişiklikler yapıldıktan sonra, genel kabul gören zorunluluklar dışında yeni değişikliklere gidilmemelidir. Aksi takdirde uygulama birliği ve istikrarı sağlanamamakta, bilimsel ve kazai içtihatların üretilmesine fırsat kalmamaktadır. Mevzuatın sıklıkla değişmesi zaten arzu edildiği kadar hızlı yürütülemeyen yargılama sürecini daha da uzatmakta, sırf bu sebeple yeniden yargılama/ uyarlama ihtiyaçları ortaya çıkmaktadır. Adaletin etkinliğinin ve hızının arttırılması konusunda en önemli gerekliliklerden biri de personel ihtiyacının karşılanmasıdır. Personel yetersizliği sorunu, bu gün adliyemizin ve pek çok adliyenin en önemli sorunudur. Ayrıca yargılama faaliyetinin mutfağında yer alan ve pek çok kamu görevlisine göre oldukça ağır ve stresli şartlarda çalışan adliye personelimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile son yıllardaki kayıplarının telafi edilmesi önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Adliyelerin iş yükünün azaltılması adına getirilen uzlaşma ve arabuluculuk kurumlarının mevcut haliyle kendilerinden beklenen yararı sağlamadıkları açıktır. Bu kurumların  nasıl etkin ve işlevsel hale getirilebileceği konusunda  mutlaka uygulayıcıların görüşleri alınarak  çalışma yapılmalı ve  adliyelere gelen iş sayısının kalıcı olarak azaltılması sağlanmalıdır. Ancak bu  şekilde adliyelerin sınırsız olmayan kaynakları, emeği ve enerjisi doğru şekilde kullanılmış olur, daha önemli dava ve soruşturmalara yeterli zaman ayrılabilir. Yargının etkin, hızlı ve güçlü bir yapıya kavuşması, halkımızın son kapısı adalete olan inancı arttıracak ve yarınlara ilişkin umutları perçinleyecektir.
 Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 adli yılının ülkemize, milletimize ve tüm yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Törende konuşan Manisa Baro Yönetim Kurulu üyesi Av. Ümit Arışlıer,;" Geçtiğimiz Dönemlerde Başta Görevleri Başında Şehit Edilenler Olmak Üzere, Aramızdan Ayrılan Hakim, Savcı ve Avukat Meslektaşlarımıza Allahtan Rahmet Diliyor ve Tüm Adliye Camiamıza da Baş Sağlığı Dileklerimizi Sunuyorum.

Demokratik, laik, sosyal, bir hukuk devletin de ve özgür bir ülkede, her ne sebeple olursa olsun terörün, şiddetin, haklı bir gerekçesi olamaz.hukuk ve hukuk düzeninin hiç bir şekilde kabul edemeyeceği; ne yazık ki yaşadığımız süreçte var olan, tüm terörü, terör
eylemlerini ve terör sorumlularını da en şiddetli şekilde kınıyoruz. Terör eylemleri nedeni ile katledilen  tüm, asker, polis ve insanlarımıza, Allahtan rahmet, acılı ailelerine de baş sağlığı dileklerimizi sunuyor, tüm terör şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Bildiğiniz üzere 13 mayıs 2014 tarihinde meydana gelen soma maden faciasında 301 insanımız ne yazık ki elim bir olay nedeni ile hayatlarını kaybettiler. Bir çok çocuk yetim kaldı. Bir çok kişi eşini, oğlunu, kardeşini yakınlarını yitirdi ve bir çok aile ocağı yıkıldı. Acıları halen içimizde olan soma maden faciasında ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize de Allah’ tan rahmet ve acılı ailelerine baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Yine, Soma davasının burada yani, Akhisar adliyemiz de görülüyor olması  nedeni ile Manisa baromuza ve biz  mensupları avukatlarına bir çok alanda sorumluluklar ve görevler düşmüştür. Acılı ailelerin ilk isteği olan adalet duygusunun tatmini, suçluların cezalandırılması için olayın hukuksal boyutunda neler yapılabileceğini ve yapabileceğimizi Manisa barosu ve
yönetimi olarak süreçte değerlendirip, Türkiye barolar birliğinin desteği ile de 301 maden şehidi ailesinin geriye kalan tüm bireylerine ücretsiz hukuki yardımda bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz. Hak sahipleri adına ücretsiz ve harçsız hem hukuk mahkemelerinde hem idari  yargı mahkemelerinde tazminat davaları açtık ve ceza davalarına katıldık. Sayın konuklar, burada bir konuya daha değinmek ve teşekkür etmek istiyorum. Soma davasında şehit ailelerine Manisa barosu olarak hukuki destek verirken, gerek soruşturma aşamasında gerekse yargılama aşamasında, Manisa baromuzun hukuksal taleplerinde her zaman hukuksal anlamda olumlu yaklaşan ve aramızdan ayrılan sayın baş savcımız Bekir Şahiner’e yokluğunda, yine soruşturma  aşamasında görev yapan aramızda olan veya tayini çıkan diğer tüm cumhuriyet savcılarımıza, yargılama aşamasında baromuz iş ve işlemlerine hukuki taleplerine olumlu, hukuki yaklaşımda bulunan ve bundan sonrada olumlu hukuki yaklaşımlarını  esirgemeyeceğini düşündüğümüz Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı  Sayın Aytaç Ballı ve değerli mahkeme üyelerine ve duruşma savcılarına ve yeni adli yılda da soma davasını takip edecek olan baromuza aynı olumlu hukuksal yaklaşımları esirgemeyeceğini düşündüğümüz sayın baş savcımız Mehmet Nadir Yağcı’ ya ve duruşmaya katılacak savcılarımıza ve facia günü olan 13 Mayıs 2014'den beri hiç bir maddi karşılık beklemeksizin  Türkiye barolar birliği ve Manisa baro sunun aldığı kararlara saygı, sorumluluk ve büyük bir özveri ile cevap veren ve acılı ailelere hukuksal desteklerini esirgemeyen ve gönüllü olarak görev alan değerli Manisa barosu avukat meslektaşlarımıza da şimdiye kadar ve bundan sonrada verecekleri katkılarından dolayı  baromuz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bilindiği üzere hukuk devleti; devletin tüm işlem ve eylemlerinde hukuk kurallarına bağlı olduğu, vatandaşların hukuk güvenliği içinde  bulunduğu devlettir. Somutlaştırırsak,
yürütmenin iş ve işlemlerinin istisnasız yargı denetimine tabi olması, yasama işlemlerinin istisnasız yargı denetimine tabi olması, yürütmenin iş ve işlemlerinde cezai sorumluluğunun yargı denetiminde  olduğunun kabulü, kanuni, yani tabii hakim ilkesi, hukukun genel ilkelerine yürütmenin ve yasanın bağlı olması ve bunu uygulamayı sağlayacak araçları  yargıya temin etmesi ve yargının emrine vermesi olarak özetleyebiliriz. Bir hukuk devletinde yargı; tarafsızlığı ve bağımsızlığı anayasa ile güvence altına alınmış, uluslararası sözleşme ve normlar ile desteklenmiştir. Yani bağımsız mahkemelerin ve hakim, savcıların hiç bir şekilde, görev yapmasını, adalet dağıtmasını ve çalışmasını engelleyecek baskıya ve müdahaleye yürütme ve yasamaca maruz bırakılmaması gerekmektedir. Yine bu bağlamda; yeni adli yılda görev  yapacak olan hakim ve savcılarımızın da anayasamızın 138 ve 139. Maddesi ile teminat altında alındığı şekilde;  adalet dağıtırken, yasaya ve hukuka uygun şekilde vicdani kanaatleri ile hiç bir organ ve mercinin veya kişinin baskısına maruz kalmadan yargı  yetkilerini kullabilmelerini ve hükümlerini verebilmelerini, adil ve hakkaniyete uygun, orantılı kararların olmasını da bu yargı yılını da halkımız için bir kez daha talep ediyoruz. Bağımsız yargıda, çağdaş hukukun biz avukatlar için kabul ettiği; hiç bir baskı, engelleme, taciz veya hukuka aykırı müdahale ile karşılaşmadan her türlü mesleki faaliyeti yerine getirmeleri, görevlerini icra ederken güvenlikleri tehdit edildiğinde korunmaları, yargı yerleri ve özellikle idari makamlar önünde yazılı ve sözlü  taleplerinde hukuki ve cezai muafiyetlerden yararlanmaları, müvekkilleriyle iletiş imlerinin gizliliği gibi ilkelerin, ihlal edilmemesini, tüm meslektaşlarımız adına yem yargı yılında bir kez daha talep ediyoruz. Yine bunlara ilişkin yasal düzenlemelerin de biran önce yapılmasını talep ediyoruz. Sayın misafirlerimiz konuşmama son verirken, 2015-20 16 adli yılının hukukun üstünlüğünün ve yargının bağımsızlığının korunduğu bir adli yıl olmasını ve Türk yargı erki mensupları ve tüm yargı çalışanları için huzurlu  ve verimli geçmesini, tüm ulusumuz için ise adaletli, adaletin eşit dağıtıldığı ve hüküm kılındığı bir yıl olmasını  diliyorum" dedi.

Yeni Adli Yargı yılı açılışında Adliye Sarayının zemin katında verilen kokteyle tören sona erdi.
 

Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akhisar’da Adli Yılı Açılış Töreni Yapıldı

 


 


  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.