• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Manisa 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Solıdworks Bilen Eleman Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Gece Bekçisi Aranıyor
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • Kayalı Akaryakıta Bay ve Bayan Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Muhasebe Departmanı Aranıyor
  • Gıda Mühendisi Ön Muhasebe ve İşçi Aranıyor
  • Beden İşçisi Aranıyor
  • Fabrikanın Üretim Bölümünde Çalışacak Personel Aranıyor
  • Kasiyer Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

553. Çağlak Festivali törenle Açıldı

Okunma Sayısı: 7151
553. Çağlak Festivali törenle Açıldı
Akhisar 552. Çağlak Festivali, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Milletvekili, Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından açıldı. Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkında düzenlenen tören s

553. Çağlak Festivali törenle Açıldı
Akhisar (Kenan MOLLA)

            Akhisar 552. Çağlak Festivali, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Milletvekili  Uğur Aydemir CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından açıldı. Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkında düzenlenen tören saat 18.30’da başladı. Sunuculuğunu Erhan Önel’in yaptığı 553. Çağlak Festivali Şenlikleri töreni Saygı duruşu ve Akhisar Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 553. Çağlak Festivalini AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel,  Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ile birlikte kurdeleyi keserek açılış yaptılar. Açılış sonrası Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Yaşan alanı Gölet Büyük salonda açılan el emeği göz nuru Biçki dikiş, nakış ve resim sergilerinin açılışını yaparak sergileri gezdiler.

             Saat 15.30’da Şeyh İsa Camisinde düzenlenen Geleneksel Anma Töreni ile başlayan 553. Çağlak Festival Şenlikleri töreninde günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı. Hızlı;” bu gün bilgimizi, sevgimizi güzel ahlakımızı ve coşkumuzu paylaşmak için burayız. Çağlak Festivali bize hep Akhisar’ımızı ve Akhisar’ımızın değerlerini hatırlattı. Bunlar bizim için hep, çok değerli ve anlamlı oldu. Şimdi istiyoruz ki tüm bunlar çocuklarımız için de anlamı taşısın diyerek sözlerini tamamladı. 

               Akhisar Kaymakamı Kamil Köten;” Akhisar’ı ve Akhisarlıları diğerlerinden önemli kılan Akhisar’ın Kent Kimliğinin çok güçlü olması ve Akhisarlılık’ın da çok bilinçli olmasıdır. Bunlardan en önemli paylardan biri Türk İslam tarihinin önemli alperenlerinden biri olan Şeyhisa’nın Akhisar’ın çocuğu olarak burada bu kimlikle imza atmış olması ve 550 yılı aşan Türkiye’nin en eski iki festivali olan Kırkpınar yağlı Güreşlerinden sonra ikinci uzun süredir Çağlak festivalinin burada yaşatılmasıdır. Burada belediye başkanı ve katkısı olan herkese ilçe kaymakamı olarak teşekkür ediyorum” dedi.

            CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel;” bu gün burada sizlerle birlikte olmak, Akhisar’da olma bizler için çok önemli, Akhisar herkes için bir anlam ifade ediyor. Akhisar’ın kent olarak barışından son derece memnunuz. Akhisarspor’umuzun başarısına hep birlikte ortak olduk kendilerini buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye’nin en eski 3 festivalinden ikisinin Manisa’da, Kırkpınar’dan sonra, Bir tanesi Çağlak, bir tanesi Mesir festivali olmak üzere son derece önemli festivallerdir.  

            AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir “Toplumlar varlıklarını sürdürebilmeleri için kültürel miraslarına her zaman sahip çıkmaları lazımdır. Biz de bugün burada bunun en güzel örneğini sergiliyoruz. 553 yıldır çok değerli hemşerilerim bu kültürel mirasa sahip çıkmışlar bugünlere getirmişler. O günden bugüne kadar bu şenlikleri sürdüren ve Çağlak Festivaline katkı sağlayan çok değerli muhtarlarımıza Akhisarlı hemşerilerimize, Belediye Başkanlarımıza ayrı ayrı huzurunuz da teşekkür ediyorum. Akhisarlılar her zaman ilime önem vermiştir ve bunun neticesinde alim kişilere de önem vermişlerdir. Biz de bugün burada Şeyh İsa Hazretlerine sahip çıktığımızın bir göstergesidir” dedi.

            Manisa valisi Halil İbrahim Daşöz;”  bu gün ülkemizin tarihi ve kültürel geçmiş zenginliği içersinde en önemli yapı taşlarından biri olan Akhisar Çağlak Festivalinde beraber olmanın mutluluğu ve coşkusu içersindeyim. Hem bu muhteşem mekandan, hem bu muhteşem topluluktan, nasıl özel bir yerde olduğumuzu ve nasıl bir festivalde bulunduğumuzu anlamamız mümkün. Bunda bir büyüklük vardır demektir. Bir asalet, bir zarafet, bir kültürel zenginlik var demektir. Bu kadar değerli olmayan bir şeyi bu güne kadar taşımak mümkün olmaz. Bu festival, birliğimizin, beraberliğimizin, mutluluğumuzun, hatıralarımızın ortak paydasıdır. Bu vesileyle Şeyhisa’yı, Ayvaz dedeyi bu festivale ilham kaynağı olan kişileri buradan minnetle şükranla bir kere daha anmak istiyorum. Manisa valisi olarak 8 aydır görev yapıyorum bu süre içersinde Akhisar’a 15 kez geldim kendi kendime sordum neden Akhisar’a çok gidiliyor. Akhisar’a sadece laf olsun diye gidilmiyor, Akhisar’da hep önemli şeyler oluyor. Ve gelmek durumunda kalıyorsun. Akhisarspor’umuzun birkaç şampiyonluk maçlarını izledim ve onların bütün Manisa’yı, bütün Ege’yi, Bütün Türkiye’yi özellikle ilçeleri mutlu eden o şampiyonluk törenleri için geldim. Buradan tüm Akhisarlıları ve Akhisarsporluları yürekten kutluyorum” dedi.

            Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Ege yöresinin Zeybek oyunları sergilediler. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel,  Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, Jandarma Bölük Komutanı Jan. Bnş. Ramazan Yiğit, Oda başkanları, daire müdürler ve vatandaşlar katıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


553. Çağlak Festivali Açılış Töreni ve Sergi... ile akhisarhaber

 

 


 

 

















































































































 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.