• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • Manisa 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • 23 Nisan Programı Belli Oldu
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

552. Çağlak Festivali Ve Zeytin Şenlikleri Açıldı

Okunma Sayısı: 6727
552. Çağlak Festivali Ve Zeytin Şenlikleri Açıldı
Akhisar 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Milletvekili Recai Berber ve Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından açıldı.

552. Çağlak Festivali Ve Zeytin Şenlikleri Açıldı
Akhisar (Kenan MOLLA)

Akhisar 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Milletvekili Recai Berber ve Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından açıldı.

Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkında düzenlenen tören saat 18:30'da başladı. ETV organizasyonuyla gerçekleşen ve sunuculuğunu Elçin Özsavcı'nın yaptığı 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri töreni Saygı duruşu ve Akhisar Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Ege yöresinin Zeybek oyunları sergilediler. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AKP Manisa Milletvekili Recai Berber, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Manisa il Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Oda başkanları, daire müdürler ve vatandaşlar katıldı. 

Saat 15:30'da Şeyh İsa Camisinde düzenlenen Geleneksel Anma Töreni ile başlayan 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri töreninde günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı.

Çağlak Festivali'nin tarihi sürecini anlatan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; “552 yıl önce Şeyh İsa ismi ile tarihe atılan bir imzayı, yine aynı heyecan ile yad etmek bizleri mutlandırıyor. Akhisarlı Şeyh İsa'nın, Ayvaz Dede'nin başlattığı ilim, kültür, sanat hareketini modern bilgeliğin bugünkü temsilcileriyle, sanatçılarımızla, bilim adamlarımızla, bürokratlarımızla ve tüm varlıklarıyla yanımızda olan Akhisarlılarla birlikte kutlamaktan dolayı onur duyuyorum.

Çağlak festivali bize bırakılmış kutsal bir emanetin simgesidir. Bu festivale özünü katan Şeyh İsa; bizler için bilgeliğin, barışın, inancın temsilcisi olmuştur. Bizler, yaşamı boyunca Akhisarlılara, sevenlerine, inananlara muhakkak ilim ve sanat öğrenmelerini nasihat eden, zahiri ve batini ilimleri yazmakla, öğretmekle meşgul olan Şeyh İsa'yı kuşaklar ve sınırlar ötesi yayılan bir mesaj haline getirmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki bunu, zenginleştirerek her zaman sürdürme gayreti içinde olacağız. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri, Bugünden başlayarak, 29 Mayıs' a kadar sportif ve kültürel etkinliklerle kutlanacaktır. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri boyunca bu güçlü paylaşımı, tüm programlarımızda sizlerle sürdürmeyi diliyor ve hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Akhisar'ın çok güzel bir örnek olduğunu vurgulayan Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber “Öncelikle belediye başkanı seçildikten sonra bu güzel emaneti belediye başkanımız ve ekibi çok güzel ve sadece Akhisar ile sınırlı kalmayacak bir şekilde çok geniş bir alana yayılacak şekilde bu festivalleri organize ettiler. Bu topraklara geldiğimiz bin yıldan buyana tarihimizle, kültürümüzle ve bulunduğumuz bu yörenin kültürü ile kaynaşarak yepyeni bir sentez yarattık ve bu sentez ile de bin yıl aşağı yukarı bütün bölgemize ön Asya' ya Avrupa'ya heryere medeniyetimizi taşıdık. Şimdi batıya yürüyüşümüz durmadı, orta Asya'dan buraya geldik durmadı. Özellikle Çağdaş Cumhuriyetimizin kuruluşundan buyana batıya yürüyüşümüz bu defa Avrupa ile Batı medeniyeti ile kucaklaşma ve onun yeni bir sentez oluşturma aşamasına gelmiştir. Bu sentezi yarattığımız takdirde kendi bölgemizde ve coğrafyamızda yine bu insanlarımız ile nasıl bir örneklik medeniyet ufku açacağımızın göstergesini de son dönemde yaşamaya başladık. Özellikle nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olan bu halk coğrafyamızın insanı aynı zamanda batı değerlerinin de, batı dünyasının belki 500 yıllık mücadelelerinin sonucunda oluşturduğu değerleri ile kendi değerleri olarak dünya mirasından aldığında bu ikisinin sentezini oluşturduğunda şimdi bütün coğrafyamızdaki diğer gelişmekte olan ülkelere, diğer kültürlere ve medeniyetlere örnek teşkil etmeye başladık.

Biz kendimize güveniyoruz. Tarih boyunca kültürümüzü yaşattık, taşıdık ve dünyaya örnek olduk. Yine aynı şekilde bugün de kültürümüzü bu köklerden alarak geleceğe yeni bir ufuk ile yeni bir anlayış ile ulaşacağız ve bu şekilde de Çağlak Festivali' de bunlardan birisi olarak tarihe geçecektir. Hem 552 yıllık geleneği yaşatmak hem de biraz önce dediğim gibi kültürümüz köklerinden gelen bu değerlerimiz ile batı değerlerini birleştirip yeni bir sentez ile yine dünyaya örnek bir medeniyet oluşturmak. Bu gerçekten 21. yüzyılda belki de Türk insanının, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve ülkemizin dünyaya katacağı önemli bir değer olarak düşünüyorum. Akhisar'ımız açısından da baktığımızda hakikaten yerel yönetimlere verdiğimiz destek ve kaynaklarla demokrasinin beşiği olan yerel yönetimleri daha fazla güçlendirmek suretiyle hem özel idarenin hem belediyelerin kaynaklarını arttırmak suretiyle çok güzel yaşabilir kentler oluşturmanın iyi bir örneğini Akhisar'da görüyoruz” dedi.

AKP Manisa Milletvekili Recai Berber'in konuşmasından sonra 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açılış kurdelesini Vali Celalettin Güvenç ile Belediye Başkanı Salih Hızlı birlikte keserek açılışını yaptılar. Açılıştan sonra Halk Eğitim Müdürlüğünün Sergini açıktan sonra, stantları gezdiler.

 

 



















































 

 

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.