• BIST 9566.06
  • Altın 2482.806
  • Dolar 32.4939
  • Euro 34.5768
  • Manisa 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Türkiye Ekonomisini Neler Bekliyor Konulu Konferans
  • Has Evrensel Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Kursları
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Sevkiyat Personeli Aranıyor
  • Bay Ön Saha Personeli Aranıyor
  • Tır Şoförü Aranıyor
  • Vasıfsız İşçi Aranıyor
  • Beden İşçileri Alınacaktır
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

551.Çağlak Festivalinde 2.Orientring (Hedef Bulma)Yarışı Yapıldı

Okunma Sayısı: 6330
551.Çağlak Festivalinde 2.Orientring (Hedef Bulma)Yarışı Yapıldı
551.Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri kapsamında. Akhisar Kültür park-Gölette 2.Orientring (Hedef Bulma ) yarışması yapıldı.

551.Çağlak Festivalinde 2.Orientring (Hedef Bulma)Yarışı Yapıldı
Akhisar (Kenan MOLLA)

551.Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri kapsamında. Akhisar Kültür park-Gölette  2.Orientring (Hedef Bulma ) yarışması yapıldı. Organizasyonun teknik komitesi Orientring Federasyonu Antrenörü ve hakemi olan, ilçemiz 75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel Başkanlığında; Gençlik ve Spor İlçe Müdürü A. Arif Zeyrek, İlçe İzci Kurulu Başkanı Osman Okan Özer, Altı Eylül İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ramazan Kuşcu ve Dr. Tarık Sarı İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Yakup Haluk Özkan, Beden Eğitimi Öğretmenleri, H.Hüseyin Oktay, Mehmet Aktaş, Deniz Sarı, Kadir Gezer, Çetin Çetiner, 75.Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Nizamettin Çakmak, Cemil Koca ve Orientring sporcusu Mahmut Engin Yakar görev yaptılar.

Yarışmaya Akhisarlı katılımcıların dışında Manisa merkez ve Saruhanlı ile Soma' da olmak üzere 203  yarışmacı katıldı. Belediye Başkanı Salih Hızlı, Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Güney, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu ve Akhisarlılar iştirak etti.

Bunun yanı sıra Akhisar Belediyesince yaptırılan  ve yarışmaya katılan tüm yarışmacılara; Festival logolu tişört, şapka ve katılım belgeleri verildi.

Küçük ,yıldız,genç ve büyükler kategorilerinde bay ve bayan klasmanında yarışmacılar şu dereceleri elde ettiler.

Kategori

           1.Olan

            2. Olan

         3. Olan

Küçük Bayanlar

Ergül ER

Serenay LÜLECİ

Büşra ÖZKUL

Küçük Erkekler

Ali CENGİZ

A.Emin ŞAŞAR

İsmail GÜNGÖR

Yıldız Erkekler

M.Ragıp ORAL

Asil CALKIM

İsmail ADIYAMAN

Yıldız Bayanlar

Gülcan YÜREK

E.Hatun ER

Seval ELDEN

Genç Erkekler

Sinan SÜTLÜ

Murat GÜNDÜZ

Murat UZUN

Büyük Erkekler

Ali KUŞ

H.Caner KIRKMALI

 

Büyük Bayanlar

İlknur KACAR

 

 

Özel Ödüller

Y.Etka ÖZKAN

Burak Semi YAKAR

Gökmen ERTÜRK

Oryantiring Antrönörü Özgür Morbel yaptığı açıklamada “Akhisar'ımızın geleneksel festivali olan ve bu yıl 551.sini kutladığımız etkinliklere Akhisarlı olarak katkı sağlamak istedik. Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşci'nin  katkılarıyla 2.Orientring Yarışmasını Kültür Park-Gölette coşku ve bir şölen havasında gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra yarışma boyunca emeği geçen Teknik ekipteki tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Morbel Orientring (hedef bulma) Spor hakkında şu bilgileri verdiler; “Oryantiring faaliyetleri ile her yaştaki bireylere; çevre/doğa bilinci ve sevgisi kazandırılarak, topraklarımıza/ ormanlarımıza sahip çıkma duygusu aşılanmakta ve aynı zamanda boş zamanlarını nitelikli faaliyetler ile geçirmesi sağlanmaktadır.

Her türlü arazi ve iklim şartlarında harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcunun fiziki gücünü, tekniğini , taktiğini geliştiren ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılmakla birlikte park ve yeni başlayan sporcular için açık alan ve spor salonlarında   yapılabilen bir doğa sporudur.

Oryantiringi benzerlerinden ayıran en önemli unsur; koşarken takip edilecek birinin veya işaretlenmiş bir parkurun olmamasıdır. Bulunulan yerden gidilecek yere ulaşmak için her sporcuya göre değişen çok farklı seçenekler bulunmaktadır. Sporcuların hem kendini, hem diğer sporcuları, hem de içinde bulundukları arazinin özelliklerini dikkate alarak en doğru rotayı en kısa sürede karar vermeleri gerekmektedir. Atletik kapasitelerine ek olarak mutlaka zihin yeteneklerini de kullanmalıdırlar. Bu özelliği nedeniyle oryantiring için 'koşarken satranç oynamak' gibi bir tabir kullanmak yanlış olmayacaktır..

İnsanın kendisini dinleyerek ve huzur içerisinde sağlıklı ortamlarda, fiziksel ve zihinsel sağlıkları için yapabilecekleri en ideal spor branşlarından birisi “Oryantiring”tir.

Oryantiring ile uğraşan gençlerimiz; boş zamanlarını sağlıklı ortamlarda spor yaparak geçirdiklerinden, kötü alışkanlık kazanabilecekleri ortamlardan uzak kalmaktadır. Böylelikle: Doğa sevgisi ve çevre bilinciyle gelişerek, ülkemizin geleceğinin garantisi olacak bireyler olarak yetişmektedirler. Oryantiring sosyal bir spordur, Faaliyetler sırasında insanlar: etnik, kültürel köken cinsiyet, yaş ve sosyal statüden bağımsız olarak tanışır, iletişim kurarlar ve beraberce hayattan zevk alırlar.

Oryantiring aynı zamanda aile ile yapılabilecek bir spordur. Ailenin üyeleri hafta sonunda oryantiring yaparak stres atabilir, eğlenebilir ve iyi vakit geçirebilirler.

Oryantiring çevreci bir spordur. Binlerce kişinin katıldığı yarışlardan sonra ertesi gün aynı araziye giderseniz ayak izlerinden başka hiçbir şey göremezsiniz.

Oryantiring yalnızca macera ve elit sporcular için bir spor değil aynı zamanda doğada olmaktan hoşlanan herkes tarafından yapılabilecek bir etkinliktir. Sadece ormanda değil, okulda, parkta, sokakta hatta ve hatta kapalı alanlarda da (spor salonu, sınıf, ev vb.) yapılabilir.

Oryantiring aileler, yaşlılar ve gençler, kadın ve erkekler, sağlıklı ya da engelli herkesin yapabileceği bir spordur.

Doğada hem hoşça vakit geçirmek, macera yaşamak, spor yapmak, sağlıklı bir ortamda zaman geçirmenin yanı sıra, insanların zor zamanlarda doğru karar verebilme yetenekleri geliştirdiği. Bu yüzdende sınav maratonunda olan öğrenciler içinde bulunmaz bir spor dalıdır” dedi.

 








































 

 

 

 

 

  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.