• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Manisa 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • A1 İngilizce Kursu Açılacak
  • A2 İngilizce Kursu Açılacak
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açıldı

Okunma Sayısı: 7911
551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açıldı
Akhisar 551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri Manisa Valisi Celalettin Güvenç tarafından açıldı. Akhisar belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkında düzenlenen tören saat 18:30'da başladı.

551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açıldı
Akhisar (Kenan MOLLA)

            Akhisar 551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri Manisa Valisi Celalettin Güvenç tarafından açıldı. Akhisar belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkında düzenlenen tören saat 18:30'da başladı. ETV organizasyonuyla gerçekleşen ve sunuculuğunu Elçin Özsavcı'nın yaptığı 551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri  töreni Saygı duruşu ve Akhisar Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasından sonra Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Ege yöresinin Zeybek oyunları sergilediler. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi,  Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek'e plaket verdi. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Manisa Valisi Celalettin Güvenç'e, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi'ye ve Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ile birlikte 551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açılış kurdelesini keserek açılışını yaptılar. Açılıştan sonra Halk Eğitim Müdürlüğünün Sergini açıktan sonra, stantları gezdiler.
            Saat 16:30'da Şeyhisa Camisinde düzenlenen Geleneksel Anma Töreni ile başlayan 551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri töreninde günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı. Salih Hızlı;”Bu gün burada zengin bir geleneği zengin bir gönüllülükle yad etmek bir araya gelmiş bulunuyoruz. Şeyhisa ile Akhisarlıların bizlere bıraktığı geleneği bu yıllara kadar sürdürme gayretinde olan ve bu sevgiyi paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Bu gün bu yaşadığımız coşku bilginin, sevginin inancın sevgisi olmuş Şeyhisa'nın 551 yıl önce memleketine dönüşünün, Akhisarlıların ona kavuşmanın coşkusudur. Yaşamı boyunca sevenlerine, inanlara muhakkak ilim ve sanat öğrenmelerini nasihat eden zahiri ve batıl ilimleri yazmakla öğretmekle meşgul olan Şeyhisa'ya olan hayranlığı bir festival ile yaşıyor ve yaşatıyoruz. Şeyhisa'nın 551 yıl öncesinden bilim ve sanatla günümüze tuttuğu ışık yine geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyoruz. Akhisarlılar olarak geçmişimizden aldığımız ilim ve sanat ışığı onurla yarınlara taşımaya devam edeceğiz. Çağlak Festivali ile Zeytin Şenlikleri ile bu güçlü bu güçlü paylaşımı tüm programlarımıza sizlerle mutlulukla sürdürmeyi diliyorum. Festivalimizin başarılı geçmesini diliyorum”  dedi.

            Açılışta konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi;” Bu gün burada Çağlak Festivalinin bir yıl dönümünde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Akhisar deyince akla her şeyden önce bir kültür geliyor.  Akhisar'ın Manisa'nın ilçeleri arasında bir farklılığı var, bir farklı yeri var. Akhisarlılar, Akhisarlılık kültürü, Akhisarlı olma bilinci bir farklılık arz ediyor. Bu tarihten gelen bir farklılık. Akhisar'ında kendine has değerleri var, birikimleri var tarihten getirdiği özellikleri var. Bu gün Şeyhisa anma ve onun getirdikleri ve onun taşıdığı değerleri anma vesilesiyle bir araya geldik. Tabi Akhisar'ı Akhisar yapan başka özellikler de var. Son yıllarda Akhisar İlçemiz sanayide önemli bir hamle içersinde, bu şehir bilinci ile beraber esnaf kültürü, şehir kültürü ile beraber özellikle Zeytin alanında büyük bir atılım içersine girdi. İnşallah zeytinciliğin geleceği açısından hem sanayinin gelişmesiyle birlikte Akhisar kültürü Akhisar'ın şehircilik anlayışı, Belediyenin hizmetleri, Kamu'nun hizmetleriyle beraber Akhisar bu bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Özellikle Zeytin ve Zeytin sanayisiyle Akhisar'ın geleceği çok parlak olacaktır. Şehrin gelişimi noktasında eğitimi, sağlığı, alt yapısı çevresi, ulaşımı bütün bu değerleri şehirle birleştirdiği önümüzdeki seneler Akhisar çok daha farklı olacaktır. 551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri hayırlı uğurlu olsun” dedi.

            551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenliklerinde konuşan Manisa Valisi Celalettin Güvenç;” Bende festivalinizi her yıl olduğu gibi kutluyorum. Bu yıl üçüncüsünü yapmak bize nasip oldu. Böyle köklü bir geleneği sürdürdüğü ve her geçen gün büyüterek devam ettirdiğinden dolayı Akhisar'ı tebrik ediyorum. Emek verenleri kutluyorum, her şeyden önce Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı kutluyorum. Akhisar'ı çok şanslı bulduğumu bunu Vali olarak ifade etmek istiyorum. Gerçekten bir siyasetçide olmayacak kadar sade bir adam, reklamdan, popülizmden uzak bir adam, hatta bana göre ağır bir adam, ama ne yaptığını çok iyi bilen bir adam, nasıl bir şehre hitap ettiğini bilen bir adam, adımlarını ölçülü atan bir adam, potansiyelinin farkında olan bir adam, o yüzden Akhisar'ı şanslı bulduğumu belirtmek istiyorum. İnşallah bu potansiyelle Akhisar'ımız her geçen gün büyüyecek, bu festivalde büyüyecek, Organize Sanayi Bölgemizle, Başkanın desteğiyle kuracağımız Zeytin Organize Sanayi Bölgemizle, yeni alanlarla gelişecektir. Akhisar'da bu potansiyel var, her geçen gün büyüyen Akhisar bir cazibe merkezi olacaktır. Yeni istihdam alanları oluşacaktır, buna yürekten inanıyorum ve başarılar diliyorum. 551. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 









































 

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.