• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Manisa 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Ön Muhasebe Personeli Aranıyor
  • Karabulut Şirketler Grubundan Duyurulur
  • Köfteci Ramiz İçin Denetim Elemanı Aranıyor
  • 5 Mayıs’ta Yenileme Eğitim Dönemi Başlıyor
  • Bay ve Bayan Beden İşçileri Aranıyor
  • Kurbanlık büyükbaş hayvan satışları başladı
  • Hıdır Besi Çiftliğinde Kurbanlık Dana ve Düve Satışlarımız Başlamıştır
  • Pusula Kurs İngilizce Hazırlık Kursu başlıyor
  • Muhasebe Personelleri Aranıyor
  • Çalışma Arkadaşları Arıyoruz
  • Anadolu Gençlik Derneği Siyer-i Nebi Yarışması
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

45. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Başladı

Okunma Sayısı: 3730
45. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Başladı
45. Kütüphane Haftası Akhisar'da törenlerle başladı. Sabah Saat 10.30 da Kütüphane Müdür Vekili Şahin Gergin ve personeli ile Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına çelenk koydular.

Zeynelzade Halk Kütüphanesi Etkinlikleri Başladı
AKHİSAR: (Kenan MOLLA)

            45. Kütüphane Haftası Akhisar'da törenlerle başladı. Sabah Saat 10.30 da Kütüphane Müdür Vekili Şahin Gergin ve personeli ile Milli Egemenlik Meydanında Atatürk anıtına  çelenk koydular.  Saat 14.00'te Akhisar Zeynelzade Halk Kütüphanesi önündeki  Şehit Yzb. Vecdi Şentürk Merkez Parkı içinde yapılan törenden sonra sergiler açıldı.

            45. Kütüphane haftası program sunuculuğunu Zeynelzade Halk  Kütüphane personeli Ayşe Koruyucu'nun yaptığı tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Zeynelzade Halk Kütüphanesi Müdürü Şahin Gergin yaptı. Şahin Gergin;” 45.Kütüphane Haftası nedeniyle hazırlamış olduğumuz törenimize gelerek etkinliklerimizi bizlerle paylaşmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Hepimizin bildiği gibi kamu hizmeti yürüten bütün kurumlar bir zaruretten ve ihtiyaçtan doğmuştur.Aynı zamanda yaygın eğitim hizmeti veren kurum özelliğini de taşıyan kütüphaneler de bir ihtiyaçtan doğmuştur.Her kurum gibi bizler de yürütmekte olduğumuz hizmetin gereği ve öneminin bilincindeyiz. Kitap okumanın en önemli özellik olduğunu sanıyorum hepimiz biliyoruz.Bizler kütüphaneler olarak aynı zamanda halkımızın eğitim ve kültür seviyesini de yükseltmek üzere okuyan insan sayısını arttırmak üzere 10-11 yıldır ilçemizdeki kütüphane haftalarını okuyucularımıza değişik ödül ve hediyeler dağıtarak kutlamaya çalışıyoruz. Tabii ki bunu yaparken her yıl bu etkinliklerimizin mali kısmını üstlenen sponsorlarla birlikte çalışıyoruz.Bu yılki 45. Kütüphane Haftamızın sponsoru Pehlivanoğlu Marketçilik A.Ş.'dir. Burada katkılarından dolayı Pehlivanoğlu Marketçilik Aş.'ne huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.Bu arada biz bu sponsorluk görüşmesini yaptığımız günlerde Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası da geçen yıl olduğu gibi okuyuculara dağıtılmak üzere 6 adet çeyrek altın vereceğini bildirdi.Bu davranışlarından dolayı Akhisar Ticaret ve Sanayi Odamıza da huzurunuzda teşekkür ediyorum.Şimdi tabii toplanan toplam 12 çeyrek altının programımızda ilan ettiğimiz gibi 6 tanesini şimdi okuyucularımıza dağıtacağız.Kalan 6 çeyrek altını ise önümüzdeki dönemde yapacağımız herhangi bir etkinlikte kullanmayı düşünüyoruz.Yani satranç turnuvası vb bir etkinlikte kullanmazsak önümüzdeki en çok kitap okuyan okuyucularımıza vereceğimiz çeyrek altınların hazır olduğunu şimdiden duyurabiliriz. Ben bu vesile ile eğitim ve kültür seviyemizin gelişmesi için maddi ve manevi olarak destek olan herkese teşekkür eder en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”dedi.

            Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, ” yıl içersinde çok gün ve haftada etkinlik düzenleniyor, ve değiş yarışmalar yapılıyor, günün anlam ve önemini anlatan kutlamalar yapılıyor. Bu günde bir hafta süreyle değişik etkinliklerle 45. Kütüphane haftası tüm ülkemizde kutlanan kitapla ilgili, kütüphane ile ilgili etkinlikleri ilçemizde de Zeynelzade Halk Kütüphanemizde  ve beldelerimizdeki kütüphanelerimizde kutlayacağız. Ülkemizde kütüphanelerin yaygınlaşması Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren oluşmaya başlamış ve Osmanlı döneminde Arap harfleriyle olan kitap ve dokümanların Latin harflere göre kitap basılması gündeme gelmiş. O dönemde okuma yazma oranı çok düşük, okullaşma oranı çok düşük, bu şekilde Halk Kütüphaneleri adı altında tüm il ve büyük ilçelerimize kütüphaneler oluşturulmuş. Önce Halk evleri açılmış ve vatandaşlarımız eğitilmiş, değişik kültürel etkinliklerde bulunması temin edilmeye çalışmış, Cumhuriyet dönemi boyunca da tüm ilçelerimizde ve beldelerimizde yaygınlaştırılmak üzerede gerek öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın kitapla buluşması sağlanmıştır. Çağımız teknoloji çağı Internet çıkınca daha kolay bilgiye ulaşılıyor. Son 4-5 yılda Internet kütüphaneciliği ülkemizde gündeme gelen bir husustur. Bizde 3 yıl önce yerel imkanlarla başlattığımız Internet kütüphaneciliğini  geçen yıl Türk Telekom'un katkılarıyla 20 bilgisayarla başlattık. Kaymakamlık olarak ta  kitap okumayı teşvik olarak Sosyal dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından öğrencilerimize yönelik kitap hediye ediyoruz. Geçen yıl Mayıs ayında 2 bin'in üzerinde öğrencilerimize kitap hediye ettik. Bu yılda İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile 3 bin 800 kitabı dağıtacağız” dedi.

            Zeynelzade halk kütüphanesinden  yararlanan ve  kütüphane kitapları kullanımındaki örnek davranışları ile dikkat çeken okuyuculardan, Gazi- Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ilköğretim okulu 3-B sınıfı öğrencisi İlyaş Ahmetoğlu,  Misak-ı Milli Ali Şefik  ilköğretim okulu 5-E öğrencisi Ayşegül Çolak'a, Misak-ı Milli Ali Şefik  ilköğretim okulu öğrencisi Aslı Kahraman ve İsmail Batım Kar, Çağlak Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Ak'a ödülleri protokol tarafından verildi. Kütüphaneden 2007-2008 yılında emekli olan personellerden Cumhur Kır ve Nizam Şengül'e Plaketlerini Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek verdi. 45. Kütüphane Haftamızın sponsoru Pehlivanoğlu Marketçilik A.Ş. Serkan Yüksel ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu'na plaketleri Kütüphane Müdürü Şahin Gergin verdi.

            Pratik Kız Sanat okulu Resim öğretmeni Hüseyin Bal tarafından yetiştirilen, Safa Çetin'in 4 yıl boyunca hazırladığı Atatürk, Ağaç Dağlama, Karakalem ve Yağlıboyadan oluşan 40 tablonun resim sergisi Kaymakam Mustafa Çek tarafından açıldı. 45.Kütüphane Haftası nedeniyle hazırlana törene Akhisar kaymakamı  Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutan vekili Hava Pilot Binbaşı Güngör Demirkol, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Adalet Komisyon başkanı Muhammet Güney, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Atçı, İlçe milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, öğrenci ve kalabalık davetliler katıldı.











































  • Yorumlar 1
    Diğer Haberler
    REKLAM ALANI
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Amerikan Kültür Dil Kursu
    • Kuzey Ege Kurs
    • Kuzey Ege Kurs
    1/20
    Başlangıç Tarihi
    Başlangıç Tarihi
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.